Το παιχνίδι είναι ένδειξη ψυχικής υγείας και ανάπτυξης. Μέσα από αυτό το παιδί εξερευνά τον κόσμο, μαθαίνει , παίρνει αποφάσεις, κοινωνικοποιείται , γίνεται ανεξάρτητο, αναπτύσσει την σκέψη και αντίληψή του, οξύνει την φαντασία του, εκφράζεται, μιμείται, μαθαίνει κανόνες.

Ιδιαίτερα, στις μεγάλες πόλεις όπου ο μόνος τόπος που μπορούν τα παιδιά να παίξουν είναι μέσα στο σπίτι, η παιδική χαρά είναι ένας καλός χώρος που προσφέρει στο παιδί απλόχερα όλα τα παραπάνω. Εκεί, ωστόσο , θα συναντήσει κανείς παιδιά ήσυχα, ζωηρά, μικρά , μεγάλα, γονείς υπερπροστατευτικούς και άλλους πιο χαλαρούς. Είναι όπως φαίνεται μία μικρή κοινωνία.ΟΦΕΛΗ 😕 Βελτίωση αδρής κινητικότητας, ισορροπίας, συντονισμού των κινήσεων,οπτικοκινητικού συντονισμού 

? Ενίσχυση ανεξαρτησίας

? Βελτίωση κοινωνικοποίησης μέσω της συναναστροφής με τα άλλα παιδιά

? Βελτίωση δεξιοτήτων προσανατολισμού στον χώρο 

? Ακολουθία κανόνων μέσα από το ομαδικό παιχνίδι

? Καλυτέρευση της σχέσης του σώματός του στο χώρο μέσω της επεξεργασίας πληροφοριών στο αιθουσαίο σύστημα 

? Βελτίωση στασικής ασφάλειας άρα και ενίσχυση της αυτοπεποίθησήςτου όταν κινείται στο χώρο

? Οργάνωση συμπεριφοράς

? Βελτίωση επεξεργασίας πληροφοριών στο απτικό σύστημα 

? Κινητικός σχεδιασμός

Οι κίνδυνοι που παραμονεύουν σε μία παιδική χαρά δεν είναι λίγοι. Εύκολα μπορεί να προκληθούν τραυματισμοί λόγω πτώσεων, παγίδευσης δακτύλων ή ποδιών, ακόμα και λόγω της κακής συντήρησης του εξοπλισμού. Γι? αυτό όσοι συνοδεύουν ένα παιδάκι στην παιδική χαρά , καλό είναι να μην κάθονται αμέριμνοι αλλά να έχουν συνέχεια στο νου τους το παιδάκι τους.

ΣΟΦΙΑ Μ. ΚΟΥΛΟΥΡΗ
ΕΡΓΟΘΕΡΑΠΕΥΤΡΙΑ S.I.